FORGOT YOUR DETAILS?

Lessen

Bharata Natyam, Bollywood, Privéles & Coaching

Bharata Natyam

Beginners

Bharata Natyam is een klassieke dansstijl uit Zuid-India en vind zijn beginselen in de theoretische verhandeling Nāṭya Śāstra. Bharata Natyam wordt gekenmerkt door een redelijk gefixeerde bovenlichaam, gebogen knieën en spectaculaire voetenwerk.

Dansschool Pretima Ke Dewashrie volgt het educatie systeem van de Kanchipuram bani. De leerling leert technisch verantwoord en theoretisch geïnformeerd te dansen. In deze les werken wij aan het trainen van de spieren om complexe bewegingen uit te kunnen voeren. Ook richten wij ons op de basislijnen en techniek van Bharata Natyam.

Bollywood

Pari’s vanaf 5 jaar

In deze les maken de allerjongste kennis met Indiase dans, Bollywood. Hier leren zij basisbewegingen en leren zij bewust het lichaam te gebruiken. Iedere les werken wij aan een choreografie en wordt deze telkens uitgebreid. Hierbij leren zij spelenderwijs klassieke handgebaren en poses. Daarnaast gaan wij ook in op eeuwen oude functie van Indiase dans namelijk, het vertellen van verhalen. Zo leren zo gebruik te maken van hun expressie en op deze manier een verhaal te vertellen. De lessen zijn zo ingericht dat plezier, gezelligheid en uitdaging hand in hand gaan!

Rani’s vanaf 12 jaar

In deze les werken wij gericht aan choreografieën, hierbij leren de leerlingen verschillende aspecten van dans kennen. Naast een opeenvolging van frases leren zij nu ook verschillende composities, verschillende ritmes, verschillende snelheden en verschillende stijlen. De leerlingen krijgen daarnaast ook de kans op optreedervaring op te doen tijdens festivals en theatervoorstellingen.

Maharani’s

In deze les werken wij gericht aan choreografieën die speciaal zijn gericht op vrouwen. Met veel plezier dansen de vrouwen op Bollywood nummers. Leeftijd en danservaring maken geen verschil, iedereen is welkom!

Zumba

Doe gezellig mee met een energieke fitnessprogramma dat is gebaseerd op Latijns-Amerikaanse dans, zoals de salsa, merengue, axé, samba en cumbia. We werken daarnaast ook aan onze conditie en uithoudingsvermogen.

Privéles & coaching

Doe jij mee aan een Missverkiezing? Of wil jij een verassingsoptreden geven op een bruiloft? Of wil je gewoon meer zelfvertrouwen krijgen in dansen?

Aarzel dan niet om contact op te nemen om de mogelijkheden voor privélessen te bespreken. De choreografie én lessen worden dan op jouw maat gemaakt.

TOP